Tuesday, October 16, 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Lama tak bersiaran dalam blog ni...dah bersarang dah..hahahaha😅😅
semoga kita semua dalam keadaan sihat hendaknya dan dirahmati oleh Allah.

Alhamdulillah syukur kepada Allah diberi peluang untuk mengandung anak ke-3 sekarang. Keterujaan tu dah tak sama macam masa mengandung anak pertama. Dulu anak pertama, lambat juga dapat, jadi bila tahu mengandung tu, excitednya lain macam...😄😄😄. 

Sekarang, anak ke-3 ni dibawah control lah. Barang keperluan beli mana yang perlu je. Sambung warisan dari zaman abag dan kakak yang masih boleh guna pakai seperti kain bedung, barut, stokin dll. Baju je lah beli sebab zaman abg dan kakak ada dah beri pada anak buah dan yang tinggal tak berapa elok. Harga baju baby ni paham-paham je lah mahal kemain mengalahkan baju dewasa, nak tak nak kena juga beli kan tapi ikut lah kemampuan. Lagi pun baju ni tak boleh beli saiz untuk newborn banyak sangat sebab baby kan akan cepat membesar. Beli juga baju yang saiznya besar untuk 3 bulan ke atas.


Di sini saya nak share keperluan barang mommy dan baby untuk ke hospital. Jom tengok 👇

semoga apa yang saya share ni memberi manfaat kepada mommy-mommy di luar sana. Tahniah juga saya ucapkan kepada bakal-bakal menjadi mommy dan juga sedia ada jadi momm..


silalah comment post ini...

No comments: