Thursday, October 27, 2011

Mentelaah maklumat....

Oleh kerana macam ada ura-ura ke arah kehamilan, aku sekarang menyibukkan diri dengan mentelaah bab tue. Tak puas membaca dalam komputer, siap print. Tapi bila dah di print dan nam membaca mata nie malam tak leh nak bukak pulak. Mata..mata...bila baca buku novel boleh pulak tahan sampai ke pagi ye..hehehe..

Macam-macam maklumat jugak aku dapat tentang kehamilan nie. Tak cukup dengan tue je tau aku siap ada kelas secara online secara percuma. Orang tue akan emelkan kepada aku cara-cara untuk mudah hamil daripada pengalamannya. Sampai sekarang aku masih ada kelas tue. Kalau tak silap aku baru pembelajaran ke 5. kalau korang nak jugak belajar macam aku korang boleh bukak laman web http://www.senanghamil.com/ dan http://www.portal.alamhamil.com/.  Hahahaha....punyalah excited aku nie kn?. Mana taknya...nak dapat bukan senang woooo......bila dah berjaya kenalah jaga baik-baik. Setidak-tidaknya dapat 1 daripada tak dapat langsung betul tak?. Lagi pun masa aku kursus kahwin dulu, kata penceramah tue, para pengatin tak perlu merancang untuk tak nak anak, ini kerana belum tentu kita akan dapat anak bila kita dah bersedia nanti. Allah dah beri terima sahaja. InsyaAllah rezeki anak itu akan ada..

Melihat di mata kasar macam mudah kn! tapi sebenarnya banyak perkara yang kita perlu tahu termasuklah di awal kehamilan, pertengahan dan sehinggalah berpantang lepas bersalin. Kita sebagai wanita nie banyak yang kina jaga. Lagi-lagi lepas bersalin...nak kekalkan tubuh-badan slim-melim dan cantik banyak yang perlu dikorbankan.. Para isteri yang telah melahirkan anak mesti tahu kn? share-sharelh dengan saya dan orang lain. Mungkin pengalaman anda dan pandangan anda amat berguna pada kami yang belum dan baru nak lalui alam ini..

Semoga hidup kita bahagia dan ceria selalu hendakNya....amin..

silalah comment post ini...

No comments: